Team van de week: JO10-6

woensdag 16 oktober 2024 - Algemeen

Het venijn zat in de staart.

12 oktober 2024, Quick ’20 JO10-6 ontvangt vandaag De Esch JO10-3JM. Een echte stadsderby, prachtig. En inderdaad, er spelen vandaag klasgenoten tegen elkaar. Dat geeft een stuk extra motivatie.

JO10-6 is aan het begin van het seizoen nieuw samengesteld, bestaat uit gelijkwaardige spelers en er is een mooie teamspirit ontstaan. Dat alles vertaalt zich in een prima seizoen: 4 gewonnen, 1 verloren. Maar wat blijkt? Ook De Esch heeft er 4 gewonnen en 1 verloren. Op papier zijn ze dus even sterk, maar ja, papier geldt niet bij voetbal.

In de 3e minuut opent Karam de score voor Quick maar De Esch komt sterk terug en na twee kwarten is de score 1-3. Het zijn inderdaad twee gelijkwaardige teams maar De Esch gaat net iets beter om met de kansen en ze hebben ook nog eens een fantastische keeper. Coaches Raymond en Marlies zijn optimistisch: blijf hard werken en blijf het vooral samen doen! In het derde kwart zijn Damiën en Noud trefzeker maar ook de Esch weet te scoren en we gaan het vierde kwart in met een 3-4 achterstand.

Maar dan gebeurt het, de onverklaarbare krachten in het voetbal spelen op. Quick gooit ‘m in de 4e versnelling en zet de Esch onder druk. Mooie combinaties, vloeiende aanvallen, de Esch wordt teruggedrongen op de eigen helft en topscorer Bram weet het net te vinden, het is 4-4. Quick blijft aanvallen, heeft veel mensen voor de bal en dat geeft De Esch de kans om steeds te counteren. Het is ongemeen spannend, blijft het een gelijkspel of valt er toch nog een doelpunt? In de laatste minuut scoort Bram, Quick wint nipt met 5-4. Het venijn zat in de staart.

Dus tot heden 5 gespeeld en 4 gewonnen. Kan Quick deze goede reeks voortzetten? We gaan het zien, volgende week uit tegen Hengelo JO10-1. Altijd lastig. Succes team!