Quick’20 viert honderdvierde verjaardag met benauwde 2-3 zege bij d’ Olde Veste’54

zondag 13 oktober 2024 - 1e selectie

Als Quick’20 ook minder goede wedstrijden weet te winnen dan wordt het nog een mooi vervolg van dit seizoen.

Al na 6 minuten was het 0-1 toen Peter Ilia direct uit een corner de bal in de verste bovenhoek van het doel schoot en de keeper compleet leek te verrassen.

d’ Olde Veste heeft een goed voetballende ploeg en ook Quick’20 haalde de eerste helft een ruime voldoende. De Steenwijkers waren een paar keer dichtbij een goal, eerst werd een schot op de doellijn knap tot corner verwerkt door Wout Droste en Justin Juffer was een betrouwbare sluitpost in het doel. Het spel ging prima op en neer en beide teams hadden kleine kansen. Net toen iedereen dacht dat Quick’20 met 0-1 de rust zou ingaan zorgde een razend snel uitgevoerde aanval voor de 0-2.

Frank Eulderink speelde de bal diep op Mike Tanke en zijn voorzet kwam via Yusuf Koroma bij Peter Ilia, die aan de linkerkant van het veld met een prachtig schot in de rechter kruising de keeper van d’ Olde Veste kansloos liet en zijn tweede doelpunt scoorde in de 43e minuut.

Na rust begon d’ Olde Veste aan een waar offensief op het Quick-doel. Meerdere corners kwamen hoog voor het doel zonder dat er resultaat uit werd gehaald.

Quick’20 loerde knap op de counter en na een fout op de helft van de thuisclub kwam de bal bij Gijs Olde Scholtenhuis die stoïcijns de 0-3 binnenschoot in de hoek van het doel. Het leek toen allemaal “kat in t bakkie” na 55 minuten en een 0-3 stand op het scorebord. De 400 toeschouwers langs de lijn en de kijkers thuis zagen dat vooral de efficiëntie van de Oldenzalers op dat moment de doorslag gaf.

D’ Olde Veste legde zich niet neer bij een “zekere” nederlaag en ging met man en macht naar voren. Het werd een ware stormloop op het Quick-doel en een tegengoal kon niet uitblijven. Bij twee counters had Jesse Kip tweemaal de kans te scoren voor Quick’20, de keeper redde beide keren. In de 73e minuut wist Olde Veste eindelijk iets terug te doen, toen Tom Kisjes de bal in de korte hoek schoot. Even later zorgde Leon Hertong voor de 2-3. D’Olde Veste ging nu vol voor de gelijkmaker en met kunst en vliegwerk en een prima keepende Justin Juffer ging Quick’20 met een 2-3 overwinning van het veld.

Het was geen gemakkelijke zege, er werden dit seizoen al onnodig punten gemorst, Quick’20 trok ook met het nodige geluk gisteren de overwinning knap over de streep en trakteerde Quick’20 zo op een passend verjaardagscadeau ter gelegenheid van haar 104e verjaardag.

Vierde divisie D.
d’ Olde Veste’54 – Quick’20  2-3 (0-2)

Score: 6. Peter Ilia 0-1, 43. Peter Ilia 0-2, 55. Gijs Olde Scholtenhuis 0-3, 74. Tom Kisjes 1-3,  81. Leon Hertong 2-3.

Quick’20: Justin Juffer, Tim Zwienenberg, Yannick Heskamp, Wout Droste, Mike Tanke, Daan Oude Veldhuis, Yusuf Koroma (61. Jesse Kip), Gijs Olde Scholtenhuis, Thomas Bosch (68. Cas Goorhuis Oude Sanderink), Peter Ilia (79. Levi de Munck Mortier), Frank Eulderink (61. Lars Getkate).