Nieuws

Goede start zaterdag 2: team mooie mix van jong en oud

woensdag 9 oktober 2024 - ZA2


Zaterdag 2 is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Het selectie-elftal heeft zich aan het begin van de competitie met zeven punten uit drie duels in de top van de ranglijst van de eerste klasse genesteld.

 

Dat is vooraf ook als doel gesteld, zegt speler/trainer Engin Demir. “Na het kampioenschap afgelopen seizoen en de promotie is het afwachten hoe sterk de nieuwe tegenstanders zijn.  Maar tot dusver loopt het goed. De intentie is in ieder geval tot het eind mee te draaien om de bovenste plekken. Wellicht kunnen we dan weer mee doen om promotie. De groep bestaat in ieder geval uit een mooie mix van jong en oud, waarbij plezier en prestaties samengaan.”

Engin Demir blikt tevreden terug op de eerste duels van de competitie. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen een zwak FC Dinxperlo. “We boekten een ruime overwinning, waarbij er een beroep werd gedaan om gefocust te voetballen en niet mee te gaan in het niveau. Mede daardoor volgden er geweldige doelpunten. Ook  door goed voorbereidend werk van het hele team.”

 

De tweede wedstrijd tegen ASC werd een lastige door personele bezetting. Engin Demir: “We waren zelfs genoodzaakt om een speler op doel te zetten. Het was verder weer eens heerlijk, maar juist ook lastig voetballen op een echt grasmatje. Het veld was klein en dus waren de ruimten beperkt. Ondanks dat we sterker voor de dag kwamen en deze pot een goed doorzettingsvermogen lieten zien, kwamen we verder in de tweede helft na twee keer een voorsprong toch op 3-2 achterstand tegen dit stug ASC uit Dalfsen. Gelukkig werd er in de laatste seconden toch 3-3 gemaakt.”

 

Afgelopen zaterdag trot Zaterdag 2 thuis Achilles’12, vooraf gezien als een van de sterkste teams in deze klasse. Maar Quick’20 behaalde een overtuigende 3-0 overwinning. Zaterdag is in Vriezenveen DOS’37 de tegenstander en een week later volgt op 19 oktober thuis FC Winterswijk (aanvang 15 uur).  “We willen natuurlijk de goede lijn voortzetten. Daar gaan we voor”, benadrukt Engin Demir.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube