Quick’20 wil stunten in Noordwijkerhout

maandag 23 september 2024 - 1e selectie

Noordwijkerhout in Zuid-Holland is komende dinsdagavond het strijdtoneel voor de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker, waarin Quick’20 het opneemt tegen VVSB.

In de eerste voorronde won Quick’20 met 1-2 in en tegen Kloetinge en maakte het een reis van tweemaal 280 km. De reis naar Noordwijkerhout is tweemaal 200 kilometer. VVSB won in de eerste voorronde met 1-2 bij Kozakken Boys, dat ook in de derde divisie bij VVSB is ingedeeld.

Quick’20 speelt vierde divisie en treft dus ook in de tweede voorronde een ploeg uit de derde divisie. VVSB kwam in de toenmalige derde divisie ook uit tegen Quick’20 dat het daarin drie seizoenen volhield. VVSB speelt alweer voor het vijfde jaar in de derde divisie en daarvoor zelfs drie seizoenen in de tweede divisie.

VVSB is van origine een zondagclub evenals Quick’20. VVSB deed in het verleden vaak mee aan het toernooi om de grote KNVB-beker en presteerde daarin uitstekend nadat het zich via de voorrondes had gekwalificeerd. Het meest aansprekende voorbeeld is wel in het seizoen 2015-2016 toen het doordrong tot de halve finale en daarin verloor van eredivisionist Utrecht met 3-0. Alleen IJsselmeervogels lukte dat eerder ook als amateurclub. Ook in seizoenen daarna bereikte VVSB geregeld de achtste finales waar het dan werd uitgeschakeld door een club uit het betaald voetbal.

In de competitie in de derde divisie staat VVSB op de tiende plek met 9 punten uit 6 wedstrijd. Quick’20 bezet in de vierde divisie de vierde plek met 9 punten uit 5 duels. Na een goede start in de competitie met twee overwinningen, verloor Quick’20 daarna thuis en won het vervolgens uit.
Afgelopen zaterdag werd thuis verloren van Berkum. Nederlagen zijn nooit leuk, maar het kan ook een waarschuwing zijn om op je hoede te zijn in de beker. Plaatsing voor de grote KNVB-beker zou een grote verrassing zijn.

Quick’20 kan net als tegen Kloetinge ook onbevangen naar Noordwijkerhout reizen. De selecties zijn voor elkaar onbekenden want beide teams ontmoeten elkaar de laatste jaren niet in competitieverband.

Quick’20 laat je van de goede kant zien!

De wedstrijd begint dinsdag 24 september om 20.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout.