Nieuws

De gemaskerde speler van Quick’20, Luuk Geelen

zaterdag 31 augustus 2024 - 1e selectie


Hij was de meest opvallende speler op het veld, en niet alleen vanwege het masker. Luuk Geelen speelde een puike seizoensopening tegen TVC’28, dat met 4-0 werd verslagen, mede dankzij twee goals van Geelen.
Bijzonder is het verhaal hoe het masker tot stand kwam. Frank Brummelhuis, een van de teammanagers van de hoofdmacht van Quick’20, kan het vertellen. ‘Tien jaar geleden brak Stan Zwienenberg, de broer van onze huidige aanvoerder Tim, zijn neus en was toen ook erg belangrijk voor het toenmalige ‘Zaterdag 1′. Ik zag bij Heracles iemand met een masker spelen en belde met de fysio van Heracles, hij verwees me door naar de fysio van FC Groningen. En weet je waar hij het masker had besteld? In Oldenzaal!’
Het contact was toen natuurlijk snel gelegd.Voor een uitnodiging bij een thuiswedstrijd van Quick’20 en een paar biertjes heeft Bert Stevens van Orthesebouw toen dat masker gemaakt. Zo kon Sta destijds spelen.  Frank was voorval niet vergeten toen Luuk Geelen op het einde van het vorige seizoen zijn neus brak. Ook toevallig tegen TVC’28. Weer werd er contact opgenomen en vader Bert en zoon Kaj maakte ook nu een masker op maat, deze keer dus voor Luuk Geelen. De middenvelder was helemaal in zijn nopjes. ‘Helemaal omdat het polyester masker is bewerkt door mijn buurman, de Polyester Specialist in Albergen’, vertelt Luuk. Hij moet het masker sowieso nog dragen in de uitwedstrijd bij KHC Kampen. ‘Maar als ik elke wedstrijd twee keer scoor, dan laat ik hem op’, lacht Luuk Geelen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube