Quick’20 start seizoen met duidelijke 4-0 zege op TVC’28

zondag 25 augustus 2024 - 1e selectie

In het vorige seizoen pakte Quick’20 pas in het zesde thuisduel de volle winst, nu is het op het eigen sportpark direct raak. Door een afgetekende 4-0 zege op TVC’28 begint Quick’20 prima aan de nieuwe competitie.

Luuk Geelen scoorde al in de achtste minuut de 1-0 voor Quick’20 met een kopbal uit een voorzet op maat van Frank Eulderink. Even later voorkomt doelman Niels Ensink de gelijkmaker door goed uit te komen. In de 18e minuut lijkt TVC’28 toch op gelijke hoogte te komen, maar de schitterende lob van Mart Groothuis over de uit zijn doel komende Niels verdwijnt via de paal weer in het veld.

Uit de daaruit ontstane tegenaanval gaat Yusuf Koroma alleen op de doelman af en wordt hij onderuit gehaald. De scheidsrechter laat doorspelen en de bal komt voor de voeten van Frank Eulderink die de voorsprong naar 2-0 tilt. In plaats van 1-1 staat het zo 2-0. Daarna speelt het spel zich voor rust voornamelijk af op de helft van TVC’28, dat enkele keren goed wegkomt na kleine mogelijkheden voor Quick’20 via Yusuf, Thomas en Frank.

Na de rust hebben de Tubbergenaren tot de 59e minuut meer balbezit zonder dat er echte scoringskansen worden geschapen. Na een prachtige assist van Bart Huyts scoort Luuk Geelen voor Quick’20 in de 59e minuut de 3-0, nadat TVC’28 drie spelers tegelijk wisselde. De wedstrijd gaat in de 66e minuut definitief op slot na de 4-0 van Frank Eulderink, na opnieuw een assist van Bart Huyts.

In de slotfase krijgt TVC’28 nog kansen op een tegengoal, maar de bal wil niet tussen de palen. Zo haalt Quick’20 een afgetekende overwinning met 4-0 en worden er meteen drie punten behaald. Direct op het eigen sportpark terwijl in het vorige seizoen thuis pas in de 6e wedstrijd werd gewonnen. En al maakt één zwaluw nog geen zomer het seizoen starten met winst is een geweldige opsteker voor het moraal van het team. Volgende week speelt Quick’20 uit tegen debutant KHC uit Kampen.

Vierde divisie D. Quick’20 – TVC’28 4-0 (2-0)
Score: 7. Luuk Geelen 1-0. 19. Frank Eulderink 2-0, 59. Luuk Geelen 3-0, 66. Frank Eulderink 4-0.

Quick’20: Niels Ensink, Mike Tanke, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Tim Zwienenberg (83. Furkan Akova), Gijs Olde Scholtenhuis, Luuk Geelen(83. Lennart Jansink), Daan Oude Veldhuis, Frank Eulderink (69. Jesse Kip), Yusuf Koroma (46. Levi de Munck Mortier), Thomas Bosch (69. Thimo Herr).