Team van de Week: MO11-1

woensdag 29 mei 2024 - Algemeen

Note: Met terugwerkende kracht publiceren wij als nog de teams van de afgelopen twee weken.

Tactische ingreep

11 mei 2024, Quick MO11-1 ontvangt ATC ’65 MO11-2. Eerder dit jaar speelde Quick tegen ATC MO11-1 en dat liep duidelijk niet naar wens. Dat kan vandaag worden rechtgezet.

Dit is het eerste jaar dat de meiden samenspelen. De kracht van het team is dat het gelijkwaardige spelers zijn die er samen voor willen gaan. Samen spelen, samen plezier maken. De vorige kwartielen liepen wat minder maar dit kwartiel loopt als een speer, 2 gelijk en 1 gewonnen. Is deze goede lijn vandaag vol te houden? Coach Huub twijfelt niet en voorspelt winst.

In het eerste kwart heeft Quick het beste van het spel, tomeloze inzet, hoge balsnelheid, veel druk. Maar ATC heeft de verdediging prima op orde en laat mooie counters zien. Keeper Jasmijn is gelukkig attent. Dat spelbeeld kenmerkt ook het tweede kwart totdat Jaylin een mooie aanval afrondt en scoort. Na twee kwarten maar 1 doelpunt? Coaches Jasper en Huub grijpen tactisch in en schuiven een verdediger door naar voren. Daardoor heeft Quick overtal op het middenveld (op de vleugels Lisa en Jet en ‘rots in de branding’ Sedra) en de doelpunten vallen opeens als rijpe appelen. Eerst scoort Gijsje, daarna Ashley en topscorer Diede legt er vervolgens 3 in, een loepzuivere hattrick!

In het vierde kwart legt Diede er nog twee in. Quick laat daarna de teugels wat vieren en ATC weet tweemaal te scoren. Eindstad 8-2, een mooie en terechte overwinning. Wie is de (wo)man of the match? Diede met 5 doelpunten, Ashley met haar tomeloze inzet of is het toch stille kracht Zoë? Laten we het er op houden dat het complete team een puike prestatie geleverd heeft.

Op 18 mei is de volgende wedstrijd, uit tegen SVO Wierden MO11-2. Dat is spannend, bij winst daar zou Quick theoretisch nog kampioen kunnen worden maar dan moeten andere teams steken laten vallen. Gelukkig is medetopscorer Lott dan ook weer van de partij. Succes team!