Team van de week: JO19-4

maandag 27 mei 2024 - Algemeen

Note: Met terugwerkende kracht publiceren wij als nog de teams van de afgelopen twee weken.

Een wedstrijd met twee gezichten

4 mei 2024, Quick JO19-4 ontvangt Zenderen Vooruit JO19-1. De teams staan na 7 wedstrijden vlak bij elkaar in de middenmoot en op papier is dit dus een lastige wedstrijd. Maar dat zegt natuurlijk niets.

JO19-4 is wat je een compleet collectief kunt noemen. Snelheid, kopkracht, scorend vermogen, alles is aanwezig. Het team is verder al lang bij elkaar, 5 spelers hebben zelfs nog samen in de Fabrileague gespeeld! Dit is het eerste jaar in deze competitie en dan is een plek in de middenmoot prima. Maar voor volgend jaar is de ambitie duidelijk groter, meedraaien bovenin is dan het doel. Wat wordt het vandaag? Spelers en trainers hebben geen twijfel: winnen natuurlijk. Op naar scheids Patrick Kip op veld 3 en kiek’n wat ’t wordt.

Laten we afspreken het niet meer te hebben over de eerste helft. Die is niet goed. Haastig spel, slordig, veel onnodig balverlies, onnauwkeurige passes. Topscorer Stijn scoort, Zenderen maakt vlak daarna gelijk. Eyob scoort, Zenderen maakt gelijk. De goals van Zenderen zijn door Quick te gemakkelijk weggegeven, iemand langs de lijn mompelt dat het dit jaar wel heel vroeg Sinterklaas is. Met 2-2 de rust in. De eerste helft snel vergeten dus.

De tweede helft is aanzienlijk beter. Wat er ook in de kleedkamer gezegd is, het werkte! Quick is duidelijk scherper en wint de duels, er wordt geen ruimte meer weggegeven en het spel begint te lopen. Dan zijn opeens de sterke punten van het team goed te zien en zoals je weet, dan komen de kansen vanzelf. Jop scoort de 3-2, Jesse tekent de 4-2 aan en Lenn brengt de eindscore op 5-2. Een wedstrijd met twee gezichten maar het over het geheel gezien is dit een terechte overwinning. Man of the match is Jop, zijn wonderschone doelpunt willen we heel graag terugzien in slow motion.

Op 18 mei is de volgende wedstrijd, uit tegen koploper De Esch JO19-1. Altijd lastig. Succes team