Quick’20 wint voor derde keer op rij, deze keer is Heino wel de verliezer

zondag 20 oktober 2024 - Algemeen

Vorig seizoen wilde het niet lukken tegen Heino met verlies en een gelijkspel maar zaterdag won Quick’20 thuis dik verdiend met 3-1. Als de goede kansen in de beginfase waren benut, had de score nog veel hoger kunnen uitvallen voor de Oldenzalers.

Een droomstart voor Quick’20 zoals tegen AZSV was er zaterdag niet. Toen zorgde Peter Ilia al na drie minuten voor de 1-0 door een strafschop te benutten. Diezelfde Peter had tegen Heino na zes minuten opnieuw de kans van elf meter te scoren.

Mike Tanke werd bijna op de achterlijn volkomen onnodig door de doelman van Heino tegen het gras gewerkt zonder de bal te spelen en de goed fluitende arbiter wees resoluut naar de stip. Peter Ilia schoot nu wat minder zuiver en al duikend naar de rechterhoek kon de goalie met zijn voet de bal stoppen en zijn fout herstellen. Uit de rebound werd er ook niet gescoord. Later in de wedstrijd scoorde Peter Ilia echter wel twee maal!

Quick’20 liet na de wedstrijd al voor rust te beslissen. Het voetbal was prima maar uit grote kansen werd niet gescoord. In de 10e minuut speelt Mike Tanke de bal naar Yusuf Koroma, die terug legt op Gijs Olde Scholtenhuis. Zijn schot gaat net naast. Peter schiet in de 22e minuut vrijstaand de bal recht in de handen van de keeper en een schot in de 26e minuut van Tim Zwienenberg stompt de doelman tot corner. Kort daarna schiet Gijs weer naast.

In de 28e minuut is het dan toch raak voor Quick’20. Na een assist van Peter schiet Tim in de loop de bal als aan een touwtje schitterend tussen de palen:1-0. Heino is pas in de 33e minuut echt gevaarlijk. Keeper Niels Ensink pakt het harde schot van dichtbij klemvast.

Na rust heeft Heino direct een kleine kans. Het is toch weer Quick’20 dat meteen het duel naar zich toetrekt. Yusuf Koroma wordt net buiten de zestien meter lijn onderuit gehaald en op de hoek van het strafschopgebied gaat Peter achter de bal staan. Zijn vrije bal gaat keihard in de korte hoek: 2-0.

Heino komt er soms wel uit, maar het blijft Quick’20 dat domineert. Een derde doelpunt kan niet uitblijven. In de 74e minuut volgt een mooie assist van Luuk Geelen op Peter die eerst een tegenstander uitspeelt en daarna de doelman omspeelt en vakkundig de 3-0 maakt. Waardoor hij  zijn gemiste strafschop met twee goals doet vergeten.

In de minuut daarna heeft Quick’20 de kans de vierde te scoren. Een aanval wordt helaas verkeerd uitgespeeld en daarvan profiteert Heino razendsnel door een tegentreffer te scoren: 3-1 in de 78e minuut.

Daarna wordt het in de resterende speeltijd nog even benauwd voor het doel van Quick’20. Na een voorsprong met twee of meer doelpunten raakt het team de grip op de wedstrijd niet voor de eerste keer langzaam kwijt. Het lijkt dat het team zich dan opnieuw moet organiseren en daarmee nog wat moeite heeft. Ook door goede reddingen van Niels laat Quick’20 de tegenstander niet verder komen en wint het dik verdiend met 3-1.

Quick’20 liet opnieuw zien uitstekend te kunnen voetballen. Dat zorgt er voor dat er steeds meer toeschouwers naar Sportpark Vondersweijde komen. Zaterdag waren het er zeker 700 en dat is een mooi cijfer met normaliter 350 kijkers.

Vierde divisie D. Quick’20 – Heino 3-1 (1-0). Score: 28. Tim Zwienenberg 1-0. 57. Peter Ilia 2-0, 74. Peter Ilia 3-0, 78. Nick Peters 3-1.

Quick’20: Niels Ensink, Tim Zwienenberg (88. Ruben D’Hollosy), Yannick Heskamp, Wout Droste, Mike Tanke, Daan Oude Veldhuis, Luuk Geelen, Gijs Olde Scholtenhuis, 70. Thomas Bosch (62. Jesse Kip), Peter Ilia (79. Thimo Herr), Yusuf Koroma (62. Frank Eulderink).