Nieuws

Oefeninterland WU 17 Nederland – Frankrijk, 2 oktober 2024

donderdag 26 september 2024 - Algemeen


Voor de derde keer op rij gaat de KNVB in samenwerking met voetbalvereniging Quick’20 interlandwedstrijden in Oldenzaal organiseren. Op 2 oktober is de eerstvolgende aftrap op Sportpark Vondersweijde. Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar speelt dan om 19.00 uur op het hoofdveld van Quick’20 een oefeninterland tegen Frankrijk.

Quick’20 is verheugd dat het wederom voor een periode van 2 jaar de KNVB mag ondersteunen bij de organisatie van interlandwedstrijden van de nationale jeugdselectie elftallen. De Oranje jeugdteams speelden al diverse wedstrijden in Oldenzaal tegen vooraanstaande voetbalnaties als Spanje, Engeland, Duitsland, Zweden, Mexico en de Verenigde Staten.

Op 7 september werd tijdens een geslaagde kick-off bijeenkomst tijdens de nations leaguewedstrijd Nederland tegen Bosnië Herzegovina in het Phillips Stadion in Eindhoven de samenwerkingsovereenkomst getekend. De KNVB loofde Quick’20 met haar prachtige accommodatie, goed bespeelbare hoofdveld en strakke organisatie. Veiligheidsaspecten en wensen van de KNVB of de teams worden op soepele en vakkundige wijze opgevolgd. Het vrijwilligerskorps wordt gewaardeerd voor de prettige samenwerking.

Woensdag 2 oktober volgt de eerste interlandwedstrijd van de nieuwe periode. Het Nederlands jeugd vrouwenteam onder 17 speelt dan een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Het team onder leiding van bondscoach Sherida van Bruggen gaat de strijd aan tegen het altijd sterke en succesvolle Franse team.

De oefeninterlandwedstrijd op sportpark Vondersweijde die om 19.00 uur begint is gratis te bezoeken.

 

We kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde kick-off bijeenkomst afgelopen zaterdag.
Naast de klinkende 5-2 overwinning van Oranje, hebben we de primaire doelstelling naar mijn idee ruimschoots behaald.
Ik heb veel afgevaardigden met elkaar zien praten en ideeën uitgewisseld.

De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld bij Quick’20 in Oldenzaal.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube