Nieuws

Quick’20 trapt af met regionale kraker tegen TVC’28

vrijdag 23 augustus 2024 - 1e selectie


De streekderby tussen Quick’20 en TVC’28 is zaterdagmiddag een prachtig affiche bij de opening van het nieuwe seizoen. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur!

Zowel TVC’28 als Quick’20 waren afgelopen seizoen nieuwkomers in de vierde divisie en beide ploegen handhaafden zich knap. Quick’20 eindigde als negende met 38 punten en TVC’28 werd als twaalfde met 34 punten. In vergelijking met vorig seizoen zijn er 10 nieuwe tegenstanders voor Quick’20 en TVC’28 door de versterkte promotie- en degradatieregeling en door een betere regionale spreiding van de clubs over de vier divisies. Overijssel is nu vertegenwoordigd met negen teams, Gelderland met drie, Drenthe met twee en Flevoland en Friesland met één. Voordeel van de nieuwe indeling is dat de reisafstanden korter zijn dan vorig seizoen.

Vorig seizoen won Quick’20 zowel uit als thuis van TVC’28, met 3-0 en 2-1. Die cijfers tellen nu niet meer. Dit seizoen 2024-2025 beginnen Quick’20 en TVC’28 met een schone lei en het isbijzonder mooi dat de eerste wedstrijd al direct een regionale kraker en streekderby is. De selectie van Quick’20 is ten opzichte van vorig seizoen nog jeugdiger geworden. Naast het stoppen van routiniers zijn er vier spelers van de O23 doorgestroomd naar de eerste selectie. Het gaat om drie aanvallers en één verdediger en de verwachting is dat een of meer van die spelers regelmatig in de basis zullen staan.

Het is een pluim voor de vereniging dat het wegvallen van spelers van vorig seizoen weer wordt opgevangen met eigen jongens. TVC’28 moest liefst zeven spelers in de eerste selectie vervangen en dat is gebeurd met spelers uit de jeugd en de terugkeer van spelers naar TVC’28. De Tubbergse club gaat voor overleven en is trots dat het zich heeft gehandhaafd in de vierde divisie. Dat kunststukje willen ze komend seizoen graag herhalen.

Trainer Erik Hazewinkel van Quick’20 ziet als zijn belangrijkste taak voor komend seizoen ervoor te zorgen dat het aanvalsspel beter wordt, zodat er meer wordt gescoord met de kans op meer winstpunten. Quick’20 heeft als doel hoger te eindigen dan afgelopen seizoen en in ieder geval niet in de onderste regionen verzeild te raken. En wie weet zit er ook nog wel een periodetitel in.

Quick’20, veel succes in de komende opnieuw zware competitie in de vierde divisie D!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube