Keeper Niels Ensink voorkomt grotere nederlaag van Quick’20 tegen Scherpenzeel dan 0-3

zondag 27 augustus 2023 - 1e selectie

In de 5e minuut glijdt Bart Huyts van Quick’20 een vlijmscherpe voorzet van de tegenstander er zodanig uit dat een snelle voorsprong voor Scherpenzeel wordt voorkomen. Quick’20 begon goed in de eerste 23 minuten en had een licht overwicht.  Twee schoten van Lennart Jansink gingen net over in de 12e en 19e minuut en in de 21e minuut werd een mooie aanval via Peter Ilia en Luuk Geelen net niet bekroond met een goal.

Al snel sloeg het noodlot toe, want slecht verdedigen in de Quick defensie werd in de 24e minuut genadeloos afgestraft. Bij een pass door het midden werd een speler van Scherpenzeel nog geblokkeerd, de scheidsrechter paste prima de voordeelregel toe en zo kon Pilon gemakkelijk de 0-1 maken. Bij niet laten doorspelen was er ongetwijfeld een rode kaart aan Quick’20 gegeven. Dat zou de wedstrijd ook op z’n kop hebben gezet, het gevolg was nu hetzelfde.

Quick’20 leek verlamd en moest eigenlijk de rest van de wedstrijd bekomen van de schrik. Wel was er in de 31e minuut nog een knap schot van Luuk Geelen dat de keeper van Scherpenzeel moeizaam weg stompte. Daarna was het tot de rust keeper Niels Ensink (ja de zoon van Frank, de zeer betrouwbare sluitpost uit de glorietijd van HSC’21 einde vorige en beginjaren deze eeuw!), die de bal over het doel stompte, met de voet keerde of klemvast had na echte scoringskansen voor Scherpenzeel.

Jammer was dat dit geregeld kwam door fouten op het middenveld en in de defensie van Quick’20. Na de 0-1 kon Scherpenzeel vrijuit spelen.

In de tweede helft werd het duel al snel beslist na weer een defensieve fout bij Quick’20 waar Burgerhout dankbaar van profiteerde, 0-2 in de 51e minuut. De vaste bespelers van het hoofdveld op Vondersweijde waren daarna niet in staat om echt tegenstand te beiden aan Scherpenzeel. Ook totaal vijf wissels konden daarin geen verbetering brengen bij Quick’20.

Quick’20 deelde wel wat kleine plaagstootjes uit, het was Scherpenzeel dat de beste kansen had maar in keeper Niels Ensink steeds een sta in de weg vond met een paar formidabele reddingen. Een nederlaag met meer dan twee doelpunten tegen leek Quick’20 bespaard tot Scherpenzeel in de 90e minuut via Ten Teije de eindstand bepaalde op 0-3.

De eerste tegenstander van Quick’20 in de vierde divisie D, Scherpenzeel, was een maat te groot. Beide ploegen zijn gepromoveerd uit de 1e klasse, het verschil is dat Scherpenzeel een langere aaneengesloten voorbereidingstijd had dan Quick’20 en zo een slimme en ingespeelde ploeg heeft die conditioneel en qua spelend vermogen momenteel een kwalitatieve voorsprong heeft op Quick’20.

Volgende week speelt Quick’20 uit bij SDV Barneveld, dat in de 1e competitieronde met 2-2 gelijk speelde bij Excelsior’31 dat over 2 weken naar Oldenzaal komt.